Wie is Yu?Wat doet Yu?Waarom Yu?Vraag het YuWerken bij Yu

Wat doet Yu?

Yu wil ervoor zorgen dat de klant een leven kan leiden zoals hij graag wil.

Zelfstandigheid betekent voor Yu dat de klant kan kiezen hoe hij wil leven en niet dat hij zoveel mogelijk zelf moet doen.

Yu doorbreekt daarbij het ‘hokjes’ denken. Yu denkt niet vanuit de indicatie of vanuit ‘een probleem’. Yu bespreekt met elke klant hoe hij graag wil dat zijn dag eruit ziet: wat vind hij plezierig, wat eventueel - ondanks ziekte of handicap – nodig is om de dag op een goede en volwaardige manier te laten verlopen.

Vervolgens bekijkt Yu hoe dit gerealiseerd kan worden. Welke ondersteuning het beste op welke wijze, door wie en wanneer geboden kan worden. Yu begrijpt dat elke dag anders is, zodat de ondersteuning elke dag aangepast kan worden. Aangepast aan de wensen en mogelijkheden van die dag.

Voor wie is Yu?

Yu zet zich dagelijks in voor iedereen die zorg of ondersteuning nodig heeft. Yu is met name interessant voor klanten die intensieve zorg nodig hebben en gebaat zijn bij weinig verschillende mensen over de vloer (bijvoorbeeld bij dementie). Ook klanten die zeer flexibel zorg nodig hebben; bijvoorbeeld omdat zij intensief deel (willen) nemen aan het sociale leven. Zij zullen zich goed thuis voelen bij Yu.

 

Zorg in kleine dorpen

Het is mogelijk dat een groep klanten Yu inhuurt. Bijvoorbeeld in een aantal seniorenwoningen op het platteland.
De verpleegkundige of verzorgende van Yu bekijkt tezamen met deze klanten wat hun wensen zijn, welke zorg vanuit een indicatie geleverd kan worden en wat de kosten zijn voor de overige zorg- en dienstverlening. Yu levert vervolgens alle ondersteuning; of het nu gaat om de zorg, het (gezamenlijk) doen van de boodschappen, het bereiden van de maaltijd of het helpen bij de organisatie van een verjaardagsfeest. Alles is bij Yu in goede handen.

Breed scala van diensten.

Yu biedt alle mogelijke vormen van zorg- en diensten aan. Deze zijn wel vormgegeven volgens de eisen die de indicatie stelt. Wil de klant meer dan geïndiceerd? Dat kan! Wil de klant andere zorg dan geïndiceerd is, dan is dat bij Yu vanzelfsprekend ook mogelijk. In die gevallen betaalt de klant bij. Hoe de financiering van Yu is geregeld kunt u hier lezen.

De volledige dienstencatalogus (gratis) bestellen is ook mogelijk.

Zoeken naar

Algemeen